سالنامه مهاجرتی ایران 1399

رصدخانه مهاجرت ایران

book cover

مهاجرت در سال های اخیر تبدیل به یکی از ابر روند های جهانی شده و بر اساس آمار سازمان بین المللی مهاجرت/ IMO، نزدیک به ۳۵ درصد کل مهاجران دنیا را مهاجران با مهارت بالا و دارای تحصیلات دانشگاهی تشکیل می دهند. بر اساس آمارهای جهانی تعداد مهاجران در سطح جهانی ۷۵ میلیون نفر در سال ۱۹۶۰ بود که در سال ۲۰۱۸ به ۲۵۰ میلیون نفر رسیده است، چهار کشور انگلیسی زبان آمریکا، کانادا، انگلیس و استرالیا مقاصد اولیه و اصلی مهاجران هستند.

در این سالنامه مخاطبان با آخرین وضعیت و روند جابه‌جایی بین‌المللی دانشجویان ایرانی در طول چند دهه مختلف با اتکا بر آخرین منابع موجود قابل استناد آشنا می‌شوند و وضعیت فراز و فرود رتبه دانشجوفرستی ایران در جهان، جمعیت دانشجویان بین‌المللی مشغول به تحصیل در ایران، نرخ بازگشت متخصصان و فارغ التحصیلان ایرانی به داخل کشور، شاخص خالص چرخش نخبگان ایرانی از سرفصل‌های مهم این سالنامه است.

از زمره اطلاعات موجود در این سالنامه می‌توان به آخرین وضعیت تعداد دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های کشور آمریکا به عنوان مهمترین مقصد تحصیلی دانشجویان بین‌المللی در جهان و ایران، روند صدور انواع ویزاهای تحصیلی همراه با تعداد و جایگاه جمعیت دانشجویان ایرانی در دانشگاه برتر آمریکا و جهان در مقایسه با دیگر کشورهای دانشجو فرست به این کشور اشاره کرد.

برای نخستین بار اطلاعات بسیار جامعی از وضعیت ایران در مهاجرت‌های اجباری و پناه‌جویی (ورودی و خروجی) در این سالنامه آمده است که می‌تواند برای دستگاه های اجرایی و افراد محقق و دانشگاهی جذاب و قابل استفاده باشد.

این سالنامه به سفارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در رصدخانه مهاجرت ایران تهیه و منتشر شده‌است.

در مورد مهاجرت بخوانید: «فقیر شدن ذخیره ژنتیکی ایرانیان» با مهاجرت فزاینده

دانلود و مطالعه آنلاین سالنامه مهاجرت ایران 1399

شناسنامه کتاب

عنوان کتاب: سالنامه مهاجرتی ایران 1399؛ مرجع علمی تحلیل و سیاست‌گذاری
تدوین: رصدخانه مهاجرت ایران
نوبت چاپ / سال انتشار: اول / 1399
نشر: معاونت علمی ریاست جمهوری

 دانلود کتاب

خروج از نسخه موبایل